Najave 06. svibnja 2024.

RougeMarin nudi desert posvećen Baby Lasagni

Baby Lasagna, desert, Rougemarin
Baby Lasagna još nije probao desert, no sigurno hoće kad se vrati s Eurosonga
foto: Bojan Haron Markičević; Matija Habljak/PIXSELL
Desert s jagodama, mliječnom čokoladom, tučenim vrhnje, paprenjacima, soli, gorki čipsom od kakaa... osmislio je chef Marin Medak te poručio: "Genijalni okusi za genijalnu pjesmu!"

Marina Medaka, chefa RougeMarina, pjesma "Rim Tim Tagi Dim" favorita ovogodišnjeg Eurosonga, našeg Baby Lasagne, toliko je oduševila da je osmislio novi desert, za koji je okuse slagao inspiriran ovim hitom. Na prvi pogled vrlo nespojiva i neobična kombinacija jagoda, čipsa od kakaa, paprenjaka, slane karamele, slatkog vrhnja i cvijeta soli uz mliječnu čokoladu sljubila se u neodoljivu kombinaciju okusa.

Inspiracija - kontrast grada i sela

"Inspiracija kod kreiranja ovog deserta, definitivno je kontrast, koji se provlači kroz cijelu pjesmu, a isto tako “prožima” okuse mog novog deserta Rim Tim. Jagode označavaju selo, a mliječna čokolada označava grad.

Simbol Lasagnine kravice je tučeno vrhnje, a tu su i neki neobični, eklektični okusi, koji se obično ne nalaze u slatkim desertima, paprenjak i sol. Kontrast u pjesmi, koji je jako snažan, želio sam pretočiti u isto takve, kontrastne okuse.

Na primjer, ti paprenjaci pa sol na karameli, koja označava hrvatsko more i okusi gorkog čipsa od kakaa sa slatkim tučenim vrhnjem, kad to pojedete, kao aftertaste ćete osjetiti mliječnu čokoladu s nježnom slatkoćom jagoda - genijalni okusi za genijalnu pjesmu!", objasnio je chef Marin Medak.

baby lasagna | Author: Bojan Haron Markičević Rim Tim - desert neobične kombinacije okusa foto: Bojan Haron Markičević

Navijamo za pobjedu

Desert Rim Tim se može kušati u RougeMarin Cityju u Petrinjskoj 2 i u RougeMarin bistrou u Folnegovićevoj 10. Chef Medak obećao je da će, ako Marko pobijedi na Eurosongu, zauvijek zadržati desert u ponudi. Tako će ga i sam Baby Lasagna dbiti priliku probati!

baby lasagna, lazanje Možda vas zanima... Njegova želja, naša zapovijed: Lazanje s manje umaka za Baby Lasagnu Recepti

baby lasagna | Author: Alma Bengtsson/EBU Baby Lasagna foto: Alma Bengtsson/EBU

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.