gastro postao
Za samo 15 minuta pripremite vrhunski ručak za cijelu obitelj
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 584
Salata
- 50 g indijski oraščić
- 1 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 200 g rižini rezanci
- 1 kom salata, zelena
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 vezica rotkvica, crvena
- 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 vezica korijander
- 3 kom mladi luk
- 1 šaka potočarka
- 1 šalica alfa alfa klice
Odrezak
- 450 g govedina, ramstek
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 mala žlica mješavina suhih začina
Preljev
- 105 g đumbir,ukiseljeni
- 1 žlica riblji umak
- 1 žlica soja umak
- 1 žlica ulje sezamovo
- 2 kom limeta
- 0.50 kom čili papričica
Priprema
- Uz stalno miješanje dok ne požute u tavi prepržite oraščiće, sjemenke sezama i suncokreta, stavite ih u zdjelu, tavu vratite na plamen, plamen pojačajte
- Rezance i prstohvat soli stavite u drugu zdjelu, prelijte ih kipućom vodom
- Odrezak natrljajte solju, paprom i mješavinom začina, stavite ga u tavu s 1 žlicom maslinovog ulja, okrećite ga svake minute dok ne bude pečen po vašem ukusu. U drugoj zdjeli izmiješajte ukiseljeni đumbir i sok u kojem se nalazi, sok 1 do 2 limeta, riblji i sojin umak i sezamovo ulje, dodajte još i sitno nasjeckani čili
- Očistite salatu, razdvojite listove, sve veće listove narežite na rezance pa sve raširite po kakvoj velikoj dasci
- Na salatu krupno naribajte oguljenu mrkvu
- Rotkvice prepolovite, krastavac krupno narežite, kao i listove korijandra, očistite i tanko narežite mladi luk Svo povrće složite na hrpu na dasci, pospite ga još i potočarkom i izdancima alfalfe
- Ocijedite rezance, isplahnite ih i ponovo ocijedite pa ih prebacite na dasku
- Pečeni odrezak stavite na dasku da odstoji, zatim ga tanko narežite i stavite povrh salate te sve još prelijte sokom iscurjelim iz mesa
- Sve pospite preprženim sjemenkama i poslužite s preljevom i preostalim kriškama limete
Izvor Jamie Oliver -"Sve za 15 minuta"