gastro postao
Sezonsku tortu s jagodama za one koji su alergični na gluten odabrala je Zdrava Krava za novi recept tjedna
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 349
Potrebno vam je
- 300 g čokolada, mliječna
- 300 g tamna čokolada
- 250 g maslac, neslani
- 1 mala žlica kava instant
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 6 kom jaje kokošje
- 10 g vanilin šećer
- 10 g kakao u prahu, nezašećereni
- 250 g jagode
Priprema
- Čokoladu, maslac, kavu i cimet kuhajte na pari i rastopite.
- Miksajte jaja i burbon vanilin šećer (možete i pjenjačom) pa ulijte smjesu čokolade i maslaca, promiješajte da se dobro sjedini.
- Na dno kalupa (26 cm) stavite papir za pečenje, namastite maslacem.
- Pecite na 160 stupnjeva 35 minuta. Lagano će početi pucati korica, a sredina će biti još uvijek želatinasta.
- Ohladite koju minutu, pospite tortu kakaom.
- Operite i narežite jagode na ploške i obložite tortu s jagodama.
Izvor Zdrava Krava