Recepti 13. listopada 2014.

Bezglutenska torta s jagodama

Bezglutenska torta s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonsku tortu s jagodama za one koji su alergični na gluten odabrala je Zdrava Krava za novi recept tjedna

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 349

Potrebno vam je

  • 300 g čokolada, mliječna
  • 300 g tamna čokolada
  • 250 g maslac, neslani
  • 1 mala žlica kava instant
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 6 kom jaje kokošje
  • 10 g vanilin šećer
  • 10 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 250 g jagode

Priprema

  1. Čokoladu, maslac, kavu i cimet kuhajte na pari i rastopite.
  2. Miksajte jaja i burbon vanilin šećer (možete i pjenjačom) pa ulijte smjesu čokolade i maslaca, promiješajte da se dobro sjedini.
  3. Na dno kalupa (26 cm) stavite papir za pečenje, namastite maslacem.
  4. Pecite na 160 stupnjeva 35 minuta. Lagano će početi pucati korica, a sredina će biti još uvijek želatinasta.
  5. Ohladite koju minutu, pospite tortu kakaom.
  6. Operite i narežite jagode na ploške i obložite tortu s jagodama.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.