gastro postao
Ovaj punč se jako lako i brzo sprema, a grije i dušu, i tijelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 264
Potrebno vam je
- 2 kom jabuka (cijela)
- 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 450 ml sok od jabuke (konzerv.)
- 330 ml jabukovača
- 3 kom štapić cimeta
- 3 kom zvjezdasti anis
- 2 mala žlica ekstrakt vanilije
- 100 ml tamni rum
Priprema
- Ogulite dvije velike jabuke, prerežite na četvrtine i očistite od koštica. Narežite ih na kockice.
- Stavite šećer (muscovado ili demerar) da se topi na laganu vatru uz stalno miješanje. Kad se šećer pretvorio u lijepu karamel masu zalijte ga s 450 ml soka od jabuka (idealno prirodni mutni) pa dodajte bočicu jabukovače (cider), potom dodajte jabuke, štapiće cimeta i anis. Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
- Kad je punč kuhan, skinite ga s vatre, dodajte mu 2 žličice arome vanilije i 100 ml ruma (možete i više ako želite punč koji dobroooo grije).
- Služite vruće u velikim šalicama ili vatrostalnim čašama. U svaku čašu ubacite par žlica kuhanih jabuka.
Izvor Sandra Rončević