gastro postao
Isprobajte recept za bakalar na način kako ga u svojoj kuhinji priprema Veljko Barbieri
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 444
Potrebno vam je
- 700 g bakalar
- 750 g pelati
- 1000 g krumpir, zreli
- 3 kom kapula
- 4 režanj češnjak
- 0.50 vezica peršin, list
- 0.50 vezica petrusim
- 0.50 l riblji temeljac
- 2 dl vino bijelo
- 2 kom lovorov list
Priprema
- Skuhajte bakalar, koji ste 48 sati močili u vodi, očistite mu kožu i kosti.
- Slažite naizmjence u veću posudu bakalar, pelate od rajčica, ploške krumpira, kapule sjeckane na kolute, češnjak i peršin.
- Podlijte ribu i povrće s 0,5 l juhe od bakalara, dodajte bijelo vino, ubacite 2 lista lovora, posolite, popaprite i kuhajte dok povrće ne omekša i ne sljubi se s ribom.
Izvor "Kuharice Veljka Barbieria"