gastro postao
Inćuni su idealni za brza jela, a možete ih koristiti i da pojačate paštete od tune ili mladog sira
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 307
Potrebno vam je
- 8 kriška kruh miješani (pšen. + raž.,puno zrno )
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 režanj češnjak
- bosiljak, vezica
- sol
- 8 kom inćun, konzervirani
Priprema
- Bilo bi sjajno kada biste imali domaći kruh koji možete narezati na kose ploške i kratko ga prepeći kako biste dobili podloge za bruschette. Po želji ih možete premazati režnjem češnjaka, no svakako ih pokapajte maslinovim uljem.
- Odaberite mesnate rajčice, operite ih te im ogulite kožicu. Možete ih kratko umočiti u vrelu vodu, na minutu ili dvije. Nakon toga će se lakše guliti.
- Narežite ih na kockice. Češnjak protisnite i zagrijete na mlakom maslinovu ulju kako bi ga aromatizirao.
- Dodajte nasjeckane rajčice i narežite sitno svježi bosiljak. Kratko zapecite na jakoj vatri.
- Topli umak od rajčica složite na prepečeni kruh. Inćune izvadite iz ulja, ocijedite te složite preko rajčica.