Recepti 06. lipnja 2016.

Ljeto na vidiku: Bruschette s inćunima i rajčicama

Bruschette s inćunima i rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Inćuni su idealni za brza jela, a možete ih koristiti i da pojačate paštete od tune ili mladog sira

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 307

Potrebno vam je

  • 8 kriška kruh miješani (pšen. + raž.,puno zrno )
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • bosiljak, vezica
  • sol
  • 8 kom inćun, konzervirani

Priprema

  1. Bilo bi sjajno kada biste imali domaći kruh koji možete narezati na kose ploške i kratko ga prepeći kako biste dobili podloge za bruschette. Po želji ih možete premazati režnjem češnjaka, no svakako ih pokapajte maslinovim uljem.
  2. Odaberite mesnate rajčice, operite ih te im ogulite kožicu. Možete ih kratko umočiti u vrelu vodu, na minutu ili dvije. Nakon toga će se lakše guliti.
  3. Narežite ih na kockice. Češnjak protisnite i zagrijete na mlakom maslinovu ulju kako bi ga aromatizirao.
  4. Dodajte nasjeckane rajčice i narežite sitno svježi bosiljak. Kratko zapecite na jakoj vatri.
  5. Topli umak od rajčica složite na prepečeni kruh. Inćune izvadite iz ulja, ocijedite te složite preko rajčica.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.