gastro postao
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 259
Potrebno vam je
- 1 kom francuski kruh
- 100 g mascarpone
- 200 g jagode
- 100 ml vrhnje za šlag
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 50 g šećer, u prahu
- 2 mala žlica gustin
- voda
- 10 list menta
Priprema
- Nareži jagode na kockice, a mentu nasjeckaj na sitne komadiće. Francuz nareži na kose kriške i postavi na pladanj.
- Istuci slatko vrhnje za šlag i dodaj mu mascarpone sir, listiće mente i nastavi miksati dok se sve ne sjedini.
- Nasjeckane jagode i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavi u lonac i kuhaj dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodaj gustin pomiješan s vodom i kuhaj dok se ne zgusne. Stavi u hladnjak na 10 do 15 minuta da se malo ohladi.
- Kriške francuza premaži namazom od mascarponea, prelij prohlađenim jagodama i ukrasi svježim listićima mente.
Izvor Zdrava Krava