gastro postao
Omiljeno predjelo uz koje ćete se osjećati kao da uživate u pravoj talijanskoj trattoriji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 558
Potrebno vam je
- 350 g bob (mladi sirovi)
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica limunov sok
- 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 1 šaka menta
- sol
- svježe mljeveni papar
- 8 kriška ciabatta
Priprema
- Srednje velik lonac napunite vodom i dodajte 1 žličicu soli. Pustite da zakipi.
- U kipućoj, slanoj vodi 6 minuta (ili dok ne omekša) kuhajte bob i češnjak. Ocijedite i isperite hladnom vodom. Ostavite da se ohladi.
- Skinite kožicu s boba i stavite ga u multipraktik, zajedno s češnjakom i limunovim sokom. Polako miksajte dok ne dobijete kašu, uz postupno dodavanje ulja kako biste dobili glatku smjesu koju možete namazati na kruh. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo vode. Potom umiješajte masline i polovinu listića metvice te začinite paprom i soli. Odložite.
- Zagrijte tavu pa kad postane dovoljno vruća na njoj popržite kriške ciabatte otprilike 3 minute sa svake strane ili dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe.
- Namiažite namaz od boba na bruskete i posložite ih na veliki tanjur. Pospite ostatkom metvice i poslužite.
Izvor 'Talijanska kuharica'; Gino D'Acampo