gastro postao
Iskušajte recept Maje Kefeček i napravite slasne muffiine sa sojinim mlijekom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 367
Tijesto
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 2 žlica prašak za pecivo
- kakao komadići
- 1 prstohvat sol
- 2 šalica sojino mlijeko
- 0.50 šalica agavin sirup
- 0.50 šalica ulje suncokretovo
Fila
- 100 g tamna čokolada
- 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
Preljev
- 0.50 dl sojino mlijeko
- 0.75 dl brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
Ukras
- tamna čokolada
- nar
- orah, mljeveni
- badem, oljušteni suhi
- kokosovo brašno
Priprema
- Pomiješajte posebno suhe, posebno mokre sastojke. Ulijte mokre u suhe i lagano pomiješajte.
- U kalup za muffine (onaj od 12 komada) stavite smjesu do pola (nek vam ostane oko pola smjese).
- Otopite 100 g tamne čokolade s jednom žlicom margarina i rasporedite smjesu po kalupima.
- Na vrh stavite ostatak prve smjese i pecite oko 35 minuta na 200 stupnjeva.
- Kad su gotovi prelijte sojino mlijeko s rumom ili orahovcem i pustite da se ohlade.
- Prije serviranja ukrasite po želji čokoladom i narom, kokosom ili mljevenim orašidima.