gastro postao
Ovako pripremljen umak može se zamrznuti do 3 mjeseca i iskoristiti za brzi obrok sa tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 43
Potrebno vam je
- 800 g pelati
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 0.25 mala žlica šećer, kristal
- sol
- 0.50 mala žlica origano
- bosiljak, vezica
- 0.50 mala žlica sušeni timijan
Priprema
- Pelate zajedno sa sokom usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
- U većoj posudi zagrijati maslinovo ulje na umjerenoj vatri pa pirjati luk dok požuti a zatim dodati i češnjak te pirjati još oko 2 min.
- Umiješati usitnjene pelate, šećer, začine i sol.
- Zagrijati do vrenja, smanjiti jačinu vatre i kuhati uz povremeno miješanje 10-15 min, odnosno dok se umak malo zgusne.
- Ovako pripremljen umak može se zamrznuti do 3 mjeseca i iskoristiti za brzi obrok sa tjesteninom.