Recepti 03. listopada 2014.

Cheesecake

Cheesecake
gastro postao gastro.24sata.hr
Divna poslastica sa sirom koju mnogi obožavaju

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 170

Potrebno vam je

  • 9 kom dvopek
  • 40 g maslac, neslani
  • 135 g šećer, kristal
  • 500 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 1 mala žlica limunova korica
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 5 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Dvopek razmrvimo u mrvice (zamotamo ga u čistu kuhinjsku krpu i zdrobimo pomoću valjka za tijesto), pa ga izmiješamo s dvije nepune žlice šećera i maslaca. Taremo ga među dlanovima dok se sastojci međusobno ne povežu.
  2. Masu od dvopeka utisnemo žlicom u dobro namašćen oblik za tortu tako da stvori glatko dno.
  3. Sir (svježi ili Philadelphia) zdrobimo i glatko izmiješamo, pa mu malo-pomalo dodamo ostatak šećera, limunovu koru, sok od limuna i žumanjke i sve zajedno izmiješamo u kremu.
  4. Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg. Kremu od sira stavimo na snijeg od bjelanjaka pa ih pjenjačom rahlo izmiješamo.
  5. Masu odmah stavimo na dvopek i pečemo je 75 minuta na temperaturi od 150 stupnjeva C.
  6. Sredina gotovog kolača mora biti elastična i čvrsta. Kad je kolač pečen, ostavimo ga da se 10 minuta hladi, a zatim otvorimo rub obruča za tortu. Na stol ga nosimo tek nakon što je tri sata odstajao.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.