gastro postao
Dodatni adut na inače neodoljivoj torti od sira apsolutno su - jagode
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 225
Potrebno vam je
- 1 šalica keksi, mljeveni
- 3 žlica šećer, kristal
- 0.25 šalica maslac, neslani
- 2 šalica bijela čokolada
- 0.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 750 g krem sir
- 3 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 10 kom jagode
Priprema
- U zdjeli pomiješajte mljevene kekse sa šećerom i otopljenim maslacom. Mješavinu utisnite u manji kalup za torte.
- Nad parom otopite bijelu čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem.
- Izmiksajte krem-sir sa šećerom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim vanilijin ekstrakt i otopljenu bijelu čokoladu. Smjesu prelijte preko podloge od keksa.
- Pecite otprilike 55 minuta na temperaturi od 170 Celzijevih stupnjeva. Ohladite, ukrasite narezanim jagodama i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
Izvor Skuhatćute