gastro postao
Prava eksplozija okusa i kalorija u tako malom i slasnom kolaču
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 876
Potrebno vam je
- 200 g maslac, neslani
- 80 g tamna čokolada
- 120 g orah, sirovi
- 60 g pšenično brašno, bijelo
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g sir kravlji svježi (cottage)
- 200 g šećer, kristal
- sol
- ulje maslinovo
- šećer, u prahu
- limunov sok
Priprema
- Očišćenu jezgru oraha kratko ispecite u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckajte na nejednake krupne komade.
- Maslac narežite, a čokoladu natrgajte i miješajte ih u zdjeli iznad lonca kipiće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
- Dodajte šećer te izradite mikserom. Umutite jaja pjenasto te ih dodajte smjesi koju neprestano miješajte.
- Svježi sir izradite vilicom te pažljivo umiješajte u dobivenu smjesu. Tek na kraju umiješajte brašno koje ste prosijali da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješajte i dodajte prepečene bademe.
- Izlijte u kalup po želji i pecite 30 min na 170 stupnjeva.
- Umak pripremite tako da umiješate šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješajte da biste dobili finu emulziju.
- Prelijte preko toplog pečenog tarta.
- Možete ga peći u kalupu za muffine kako biste dobili male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši