gastro postao
Senzualni desert za ljubitelje čokolade, orašastih plodova i suhog voća
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 154
Potrebno vam je
- 1 kom prhko tijesto
- 0.25 šalica džem od maline
- 0.75 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 340 g čokolada za kuhanje
- 1 šalica bademi,mljeveni
- 1 šalica brusnice, sušene
- 0.33 šalica kokos, suhi
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 230˚C.
- Tijesto za pitu utisnuti u okrugli kalup promjera 25 cm. Po potrebi pokidati višak tijesta koji prelazi preko rubova. Tijesto popikati vilicom. Peći u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, oko 12 minuta.
- Ohladiti, a zatim premazati dno džemom od malina.
- Vrhnje zagrijati u srednjoj posudi do vrenja, smanjiti vatru i dodati komadiće čokolade pa miješati dok se ne otope.
- Maknuti posudu s izvora topline, umiješati orašaste plodove (može prema želji, ne mora biti nužno samo badem), sušeno voće (može biti također prema želji - grožđice, brusnice, marelice i sl.) i sol. Smjesu izliti u koru za pitu i ukrasiti po želji (listići čokolade s voćemili tostirani kokos)
- Hladiti oko dva sata dok se čokolada ne stvrdne. Servirati hladno ili na sobnoj temperaturi.