gastro postao
Maštovita juha od špinata i crvene leće uz dodatak kurkume i jogurta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 492
Potrebno vam je
- 2 šalica crvena leća
- 1 mala žlica mljevena kurkuma
- 30 g maslac, slani
- 1 prstohvat sol
- 1 kom luk ,crveni
- 2 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 vezica korijander
- 3 kom limeta
- 200 g špinat
- 5 žlica jogurt (3.2% masti)
Priprema
- Leću staviti kuhati u veću količinu posoljene vode zajedno s kurkumom I polovicom maslaca. Kada voda zavrije, smanjiti jačinu vatre I pokriveno kuhati oko 20 minuta. Usitniti štapnim mikserom.
- Luk pirjati na preostalom maslacu sa kimom na laganoj vatri oko 15 min, povremeno miješajući. Dodati korijandar pa kuhati još jednu minute. Zatim mješavinu dodati juhi od leće i začiniti sokom limete.
- Juhu ponovno zagrijati, dodati očišćeni i oprani mladi špinat te kuhati još 10 minuta.
- Prije serviranja u tanjur dodati žlicu jogurta.