Recepti 13. listopada 2014.

Crveno zelena juha

Crveno zelena juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Maštovita juha od špinata i crvene leće uz dodatak kurkume i jogurta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 492

Potrebno vam je

  • 2 šalica crvena leća
  • 1 mala žlica mljevena kurkuma
  • 30 g maslac, slani
  • 1 prstohvat sol
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 vezica korijander
  • 3 kom limeta
  • 200 g špinat
  • 5 žlica jogurt (3.2% masti)

Priprema

  1. Leću staviti kuhati u veću količinu posoljene vode zajedno s kurkumom I polovicom maslaca. Kada voda zavrije, smanjiti jačinu vatre I pokriveno kuhati oko 20 minuta. Usitniti štapnim mikserom.
  2. Luk pirjati na preostalom maslacu sa kimom na laganoj vatri oko 15 min, povremeno miješajući. Dodati korijandar pa kuhati još jednu minute. Zatim mješavinu dodati juhi od leće i začiniti sokom limete.
  3. Juhu ponovno zagrijati, dodati očišćeni i oprani mladi špinat te kuhati još 10 minuta.
  4. Prije serviranja u tanjur dodati žlicu jogurta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.