gastro postao
Tradicionalno bosansko jelo koje je stiglo s Orijenta
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 641
Potrebno vam je
- 6 kom tikvice, zelene
- 500 g mljevena junetina
- 2 kom luk ,crveni
- 0.50 šalica kuhana riža
- 4 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica peršin, list
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 šalica pelati
- 1.50 šalica voda
Priprema
- Tikvice oprati, odrezati kapicu kao na slici, meso tikvice izdubiti, pažljivo da se ne ošteti dno okrugle tikvic.
- Blanširati tikvice u slanoj vodi.
- U posudi izmiješati sastojke nadjeva (meso izdubljenih tikvica, luk, peršin, kuhanu rižu, mljevenu junetinu, sol, papar, rajčicu).
- U posudi srednje dublje na dno posložiti tikvice koje smo napunili s pripremljenim nadjevom.
- Pola šalice tople vode i jednu šalicu izrađenih pelata staviti na dno posude.
- Kuhati do 1 sat.
- Ukoliko nije gotovo produžiti kuhanje u pećnici 10 min.
- Umak od rajčice će se reducirati kao na slici
Tradicionalno bosansko jelo koje je stiglo s Orijenta
Izvor Đurđica Protić