gastro postao
S koromačom pripremite domaće njoke i poslužite ih s umakom od kozica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 538
Njoke
- 500 g krumpir, zreli
- 1 kom jaje kokošje
- 100 g glatko brašno
- 200 g oštro brašno
- 50 g komorač, list
- 50 g rukola
- 50 g grana padano
- 10 g sol
- 40 g maslac, slani
Umak
- 320 g repovi kozica
- 20 g češnjak
- 160 g rajčica, crvena
- 40 g rukola
- 80 ml vino bijelo
- 40 ml prošek
- 80 ml ulje maslinovo
- 40 g maslac, slani
- 4 g sol
Priprema
- Noki: Krumpir skuhati u ljusci te ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
- Umak: U vreloj tavici popržiti kozice na maslinovom ulju, dodati češnjak da zabijeli, podliti s prošekom, kratko flambirati i ugasiti bijelim vinom.
- Ohladiti i zamjesiti tijesto s jajima, blanširanim zelenilom (koromač i rikola, koje smo prethodno blanširali i izblendali sa maslacem u finu smjesu) i brašnom.
- Dodati rajčice, isjeckanu rikulu i njoke, sve skupa začiniti i na kraju povezati sa ledenim maslacem i par kapi maslinovog ulja.
- Zamijesimo fino glatko tijesto, oblikujemo njoke i kuhamo ih u kipućoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.