gastro postao
Ljuto jelo meksičke kuhinje užarit će vam sva osjetila
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1016
Salsa verde
- 400 g rajčica,zelena
- 1 g luk ,crveni
- 1 g češnjak
- 100 g čili papričica
Enchilade
- 400 g parmezan
- 40 g čili papričica
- 450 g govedina, mršava
- 12 kom tortilja, kukuruzna
Priprema
- Salsa verde: Luk i češnjak oljuštimo i narežemo.
- Sve sastojke (zelena čili papričica) stavimo u multipraktik i miješamo dok ne dobijemo glatku smjesu.
- Enchilade: Zelene papričice očistimo od sjemenki i sitno nasjeckamo. Pećnicu zagrijemo na 230 celzijevih stupnjeva.
- Kuhanu govedinu nasjeckamo na komadiće. U zdjeli pomiješamo 0,5 dl salse verde, 0,5 dag sira, usitnjene papričice i govedinu. Posolimo.
- Ulje dobro zagrijemo u dubljoj tavi.
- Tortilje umočimo u salsu pa na srednje jakoj vatri pržimo s obje strane dok ne omekšaju. Premjestimo na tanjur i pustimo da se malo ohlade.
- Rasporedimo ih po limu za pečenje i u sredinu stavimo nadjev.
- Zamotamo tortilje i pospemo ostatkom ribanog sira. Pečemo oko 20 minuta ili dok se sir ne rastopi.
Izvor "Kuhinje svijeta - Meksička kuharica", Mozaik i 24 sata