Recepti 13. listopada 2014.

Enchilade s govedinom, sirom i čilijem

Enchilade s govedinom, sirom i čilijem
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljuto jelo meksičke kuhinje užarit će vam sva osjetila

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1016

Salsa verde

  • 400 g rajčica,zelena
  • 1 g luk ,crveni
  • 1 g češnjak
  • 100 g čili papričica

Enchilade

  • 400 g parmezan
  • 40 g čili papričica
  • 450 g govedina, mršava
  • 12 kom tortilja, kukuruzna

Priprema

  1. Salsa verde: Luk i češnjak oljuštimo i narežemo.
  2. Sve sastojke (zelena čili papričica) stavimo u multipraktik i miješamo dok ne dobijemo glatku smjesu.
  3. Enchilade: Zelene papričice očistimo od sjemenki i sitno nasjeckamo. Pećnicu zagrijemo na 230 celzijevih stupnjeva.
  4. Kuhanu govedinu nasjeckamo na komadiće. U zdjeli pomiješamo 0,5 dl salse verde, 0,5 dag sira, usitnjene papričice i govedinu. Posolimo.
  5. Ulje dobro zagrijemo u dubljoj tavi.
  6. Tortilje umočimo u salsu pa na srednje jakoj vatri pržimo s obje strane dok ne omekšaju. Premjestimo na tanjur i pustimo da se malo ohlade.
  7. Rasporedimo ih po limu za pečenje i u sredinu stavimo nadjev.
  8. Zamotamo tortilje i pospemo ostatkom ribanog sira. Pečemo oko 20 minuta ili dok se sir ne rastopi.

Izvor "Kuhinje svijeta - Meksička kuharica", Mozaik i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.