Recepti 13. listopada 2014.

Fajitas s korijanderom i limetom

Fajitas s korijanderom i limetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravko Perić odabrao je meksičku kuhinju i fajitas s limetom, paprikom i raznim začinima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 502

Potrebno vam je

  • 0.03 l ulje maslinovo
  • 0.03 l kumin, mljeveni
  • 3 g limeta
  • 3 g čili u prahu
  • 3 g cajenski papar
  • 3 g korijander
  • 3 g češnjak u prahu
  • 3 g svježe mljeveni papar
  • 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom čili papričica
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom tortilja

Priprema

  1. Od prvih 8 sastojaka i soka jedne limete napraviti marinadu u koju marinirati pileća prsa. Na kockice 1 cm izrezati rajčicu za salsu i pomiješati sa sitno na kockice rezanim crvenim lukom, kosanim korijanderom, začiniti sa sokom limete i masinovim uljem, sol i papar i ostaviti da ostoji da se prožmu i povežu okusi, što dulje to bolje.
  2. Prepržiti na dobro zazagrijanoj tavi mariniranu piletinu s obje strane. Izvaditi iz tave i ostasviti da stoji poklopljeno folijom na toplom.
  3. U istoj tavi prepžiti paprike, luk i čili papričice, češnjak, začiniti preostalom suhom mješavinom začina.
  4. Dok se povrće peče u tavi izrezati odmorenu piletinu na trake 1-2 cm i vratiti u tavu s povrćem. Poklopiti tavu tortiljama da se ugriju i smekšaju radi lakšeg motanja (neće pucati).
  5. Ostaviti povrće na lagano (ne prekuhati).

Zdravko Perić odabrao je meksičku kuhinju i fajitas s limetom, paprikom i raznim začinima

Izvor Zdravko Perić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.