gastro postao
Zdravko Perić odabrao je meksičku kuhinju i fajitas s limetom, paprikom i raznim začinima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 502
Potrebno vam je
- 0.03 l ulje maslinovo
- 0.03 l kumin, mljeveni
- 3 g limeta
- 3 g čili u prahu
- 3 g cajenski papar
- 3 g korijander
- 3 g češnjak u prahu
- 3 g svježe mljeveni papar
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom čili papričica
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 kom rajčica, crvena
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom tortilja
Priprema
- Od prvih 8 sastojaka i soka jedne limete napraviti marinadu u koju marinirati pileća prsa. Na kockice 1 cm izrezati rajčicu za salsu i pomiješati sa sitno na kockice rezanim crvenim lukom, kosanim korijanderom, začiniti sa sokom limete i masinovim uljem, sol i papar i ostaviti da ostoji da se prožmu i povežu okusi, što dulje to bolje.
- Prepržiti na dobro zazagrijanoj tavi mariniranu piletinu s obje strane. Izvaditi iz tave i ostasviti da stoji poklopljeno folijom na toplom.
- U istoj tavi prepžiti paprike, luk i čili papričice, češnjak, začiniti preostalom suhom mješavinom začina.
- Dok se povrće peče u tavi izrezati odmorenu piletinu na trake 1-2 cm i vratiti u tavu s povrćem. Poklopiti tavu tortiljama da se ugriju i smekšaju radi lakšeg motanja (neće pucati).
- Ostaviti povrće na lagano (ne prekuhati).
Zdravko Perić odabrao je meksičku kuhinju i fajitas s limetom, paprikom i raznim začinima
Izvor Zdravko Perić