gastro postao
Donosimo vam ukusni recept koji spaja tjesteninu s gljivama i pršutom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 295
Potrebno vam je
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 150 ml pileći temeljac
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 4 kriška pršut
- 450 g tjestenina s jajima
- 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 žlica peršin, list
- parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na zagrijanom ulju u većoj tavi pirjati luk oko 5 min ili dok ne omekša. Dodati češnjak pa pirjati još 1 minutu, a zatim dodati pršut i sve zajedno pirjati još 1 minutu.
- Dodati mješavinu gljiva (po izboru) u tavu pa miješajući kuhati dok ne omekšaju (oko 5 min). Kada omekšaju, po potrebi se mogu grubo narezati. U smjesu uliti temeljac pa nastaviti kuhati.
- U međuvremenu, zagrijati veću količinu vode i skuhati fettuccine tjesteninu prema uputama na pakiranju
- U mješavinu gljiva dodati vrhnje i peršin pa zagrijavati na laganoj vatri. Začiniti solju i paprom.
- Tjesteninu ocijediti nakon što se skuha. Servirati u zasebne tanjure pa preliti umakom od gljiva.
Donosimo vam ukusni recept koji spaja tjesteninu s gljivama i pršutom