gastro postao
Omiljena tradicionalna slastica u nešto drugačijoj verziji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 371
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- sojino mlijeko
- 1 kom prašak za pecivo
- sol
- 50 g tofu
- ulje suncokretovo
- 200 g slanutkovo brašno
- 1 mala žlica soda bikarbona
Priprema
- U posudi pomiješajte suhe sastojke.
- Polako ulijevajte sojino mlijeko tako da dobijete gušću smjesu za palačinke. Nekoliko minuta drvenom žlicom miješajte dok ne dobijete posve glatku smjesu.
- Umiješajte dimljeni tofu.
- Ulje dubine najmanje 2 prsta zagrijte na 150°C. (Vrlo je bitno da ulje nije visoke temperature jer će u protivnom fritule ostati sirove iznutra.) Pecite ih na laganoj vatri nekoliko minuta dok ne porumene.
Izvor 'Preporuka chefa - vrhunski užici prirodne kuhinje'; Tvrtko Šakota