gastro postao
Kupite malo svježeg špinata i uz dodatak kozjeg sira priremite finu povrtnu tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 271
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 400 g mladi špinat
- 0.50 kom luk ,crveni
- 300 g eliche ili fusilli
- 100 g kozji sir
Priprema
- Integralne fusile kuhati u ključaloj vodi prema uputama na pakiranju.
- Zagrijati žlicu ulja u većoj tavi, pirjati luk 2-3 min pa umiješati špinat i kuhati 10-ak min da „uvene“.
- U tavu umiješati kuhanu i procijeđenu tjesteninu sa ½ šalice vode od kuhanja. Miješati na srednjoj vatri dok se tekućina gotovo sasvim ne upije, a zatim dodati razmrvljeni kozji sir pa ponovno miješati dok se dobije kremasta struktura. Po potrebi dodati još malo vode od kuhanja tjestenine.