gastro postao
Aromatizirana grilana piletina koju možete poslužiti na razne načine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 561
Potrebno vam je
- 1200 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom limun
- 45 ml limunov sok
- sol
- papar
- 30 g senf
- 1 g ljuta paprika
- 150 g krušne mrvice
- 10 g mješavina suhih začina
Priprema
- Prepoloviti pile, oprati i osušiti s papirnatim ručnikom. Odvojiti krila. Odvojiti batke te odvojiti meso od kosti.
- Meso istući sa batom, začiniti ga s uljem, solju, paprom, sokom od limuna, feferonama te sitno sjeckanim začinskim biljem.
- Prekriti paprinim ručnikom i staviti u hladnjak da se marinira otprilike 15 minuta.
- Peći piletinu na grill tavi ili gradelama okrećući je s vremena na vrijeme.
- Pečenu piletinu premazati sa senfom rustica, posipati s prosijanim mrvicama od kruha koje ste aromatizirali s limunovom koricom i začinskim biljem. Staviti u pećnicu i peći od 18 do 20 minuti.
- Servirati piletinu nasjeckanu na komadiće.
Izvor Giusepe Daddio