gastro postao
Omiljeni špinat s jajima u malo drugačijoj varijanti - s dimljenim kravljim sirom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 107
Potrebno vam je
- 1000 g špinat
- 6 žlica jaje kokošje
- 1 kom luk ,crveni
- 20 g slanina suha, masna
- papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
- kravlji sir mladi dimljeni
Priprema
- Špinat dobro operite i ocijedite, tvrdo kuhana jaja prerežite na četvrtine, a luk narežite na tanke trakice.
- Slaninu narežite na kockice pa kratko prepržite na tavi bez ulja dok ne postane hrskava, izvadite na kuhinjski papir da se suvišna masnoća ocijedi. Ako ne želite slaninu, u salatu dodajte šunku narezanu na trakice. Kravlji sir narežite na tanke listiće.
- U zdjeli pomiješajte špinat sa lukom i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Na svaki tanjur posložite ¼ špinata na njega kriške jajeta i dimljenog kravljeg sira, posipajte hrskavim kockicama slanine (ili dodajte trakice šunke) i popaprite sa svježe mljevenim paprom.