Recepti 13. listopada 2014.

Juha od brokule i krumpira

Juha od brokule i krumpira
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite jednostavnu, a ukusnu juhu za odličnu okrjepu u hladnim danima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 218

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • vrhnje kiselo (20% masti)
  • voda

Priprema

  1. Krumpir ogulite, a brokulu operite i nakidajte na manje cvjetove. Mekaniji dio stapke brokule nasjeckajte na sitne kockice kao i 1/3 krumpira, ostatak krumpira nasjeckajte na veće kocke. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk i češnjak pa mu dodajte krumpir i sitno nasjeckane dijelove brokule, kratko propirjajte pa zalijte vodom da prekrije povrće. Začinite sa soli i paprom, kuhajte oko 15 min. Dodate cvjetove brokule i kuhajte još 5 min.
  3. Kada su se krumpir i brokula skuhali, izvadite veće komade povrća iz posude, a ostatak usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku juhu pa dodajte dvije velike žlice kiselog vrhnja. Dobro promiješajte.
  4. Vratite povrće u juhu i po potrebi dodajte vodu i začina ako je potrebno. Pustite da još jednom prokuha i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.