gastro postao
Pripremite jednostavnu, a ukusnu juhu za odličnu okrjepu u hladnim danima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 218
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- vrhnje kiselo (20% masti)
- voda
Priprema
- Krumpir ogulite, a brokulu operite i nakidajte na manje cvjetove. Mekaniji dio stapke brokule nasjeckajte na sitne kockice kao i 1/3 krumpira, ostatak krumpira nasjeckajte na veće kocke. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno.
- Na maslinovom ulju popržite luk i češnjak pa mu dodajte krumpir i sitno nasjeckane dijelove brokule, kratko propirjajte pa zalijte vodom da prekrije povrće. Začinite sa soli i paprom, kuhajte oko 15 min. Dodate cvjetove brokule i kuhajte još 5 min.
- Kada su se krumpir i brokula skuhali, izvadite veće komade povrća iz posude, a ostatak usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku juhu pa dodajte dvije velike žlice kiselog vrhnja. Dobro promiješajte.
- Vratite povrće u juhu i po potrebi dodajte vodu i začina ako je potrebno. Pustite da još jednom prokuha i poslužite.