gastro postao
Isprobajte recept za ovaj desert jednako dobrog okusa i mirisa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 129
Potrebno vam je
- 1.50 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 100 g maslac, neslani
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.25 šalica med, vrcani
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 0.50 mala žlica ekstrakt badema
- 1 šalica kvinoja
- 1 šalica zobene pahuljice
- 1 šalica brusnice, sušene
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 190˚C. Obložiti dva pleha papirom za pečenje.
- Pomiješati brašno, sol i prašak za pecivo u srednju posudu.
- Pomoću miksera izmiješati maslac, šećer i med do mekane kreme. Umiješati jaja i ekstrakte badema i vanilije te miješati još 2 minute.
- U smjesu maslaca i šećera postepeno dodavati po pola šalice smjese od brašna.
- Zatim umiješati kuhanu ohlađenu kvinoju, zob, brusnice i bademe do jednolične smjese.
- Svaki keks formirati od dvije žlice tijesta i odložiti na papir za pečenje sa razmakom od 2,5 cm.
- Peći u zagrijanoj pećnici 12- 15 minuta do zlatne boje a zatim ohladiti.