gastro postao
Zdrava Krava izabrala je novi jesenski recept tjedna autorice Marije Kardum
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 460
Potrebno vam je
- 0.50 šalica grožđice
- 2 žlica voda
- 2 žlica liker od višnje
- 4 kom jabuka (cijela)
- 180 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica med, vrcani
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 0.50 mala žlica sol
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica zobene pahuljice
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica muškatni oraščić
Priprema
- Grožđice namoči u višnjevcu i vrućoj vodi.
- Jabuke oguli, nareži na tanke kriške i peci na papiru za pečenje sat vremena i zatim ih nasjeckaj.
- Pomiješaj maslac, med i jaje.
- Dodaj sol, sodu pa malo po malo brašno.
- Dodaj zobene pahuljice, začine, grožđice i jabuke.
- Ostavi pola sata u hladnjaku. Slaži rukom oblikovane keksiće na masni papir i peci petnaestak minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Dobar tek!