gastro postao
Kolač pripremite u limu za pečenje a možete i u kalupima za muffine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 977
Kolač
- 125 g maslac, neslani
- 175 g šećer, u prahu
- 1 kom limunova korica
- 4 g jaje kokošje
- 250 g griz
- 10 g prašak za pecivo
- 250 g badem, oljušteni suhi
- 250 g grožđice
- 125 g listići badema
- 200 g jogurt (3.2% masti)
Sirup
- 250 g šećer, u prahu
- 250 ml limunov sok
- 250 g med, vrcani
- 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Nauljite lim za pečenje promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite rastopljeni maslac, šećer i limunovu koricu.
- Dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući.
- Uspite griz, prašak za pecivo i mljevene bademe. Dodajte grožđice, bademe narezane na listiće i jogurt te lagano promiješajte.
- Mješavinu izlijte u pripremljeni lim za pečenje i pecite 35-40 minuta.
- Pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i med i na laganoj vatri kuhajte 15-20 minuta dok se sirup ne zgusne.
- Metalnim štapićem u pravilnim razmacima izbodite rupice u kolaču. Mlačan sirup prelijte preko kolača. Poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem.