Recepti 13. listopada 2014.

Kolač od kakaa i tikvica

Kolač od kakaa i tikvica
gastro postao gastro.24sata.hr
Dajte šansu povrću u kolačima, iznenadit će vas ova odlična kombinacija

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 562

Potrebno vam je

  • 250 g tikvice, zelene
  • 2 mala žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 120 ml mlaćenica
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica soda bikarbona
  • 0.25 mala žlica sol
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 30 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 3 kom jaje kokošje
  • 150 g šećer, kristal
  • 2 kom mahuna vanilije
  • 120 ml ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica narančina kora
  • 120 g orah, mljeveni
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Za jedan kalup duljine oko 30 cm: Tikvice operite, očistite i narežite na tanke ploške. Stavite u posudu s narančinim sokom, pokrijte i ostavite da lagano kuhaju 5 minuta te izmiksajte. Dodajte mlaćenicu, ostavite da se malo ohladi.
  2. Kalup namažite masnoćom. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
  3. Brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i kakao stavite u prikladnu posudu i izmješajte.
  4. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanilijinim štapićima, uljem i narančinom korom.
  5. Pomiješajte smjesu brašna i jaja. Oprezno dodajte smjesu tikvica. Umiješajte orahe i tijesto te stavite u namašćeni kalup.
  6. Pecite u vrućoj pećnici (dolje, s ventilatorom na 160 Celzijevih stupnjeva) oko 40 minuta.

Dajte šansu povrću u kolačima, iznenadit će vas ova odlična kombinacija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.