gastro postao
Dajte šansu povrću u kolačima, iznenadit će vas ova odlična kombinacija
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 562
Potrebno vam je
- 250 g tikvice, zelene
- 2 mala žlica sok od naranče (prirod. svježi)
- 120 ml mlaćenica
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 0.25 mala žlica sol
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 30 g kakao u prahu, nezašećereni
- 3 kom jaje kokošje
- 150 g šećer, kristal
- 2 kom mahuna vanilije
- 120 ml ulje suncokretovo
- 1 mala žlica narančina kora
- 120 g orah, mljeveni
- šećer, u prahu
Priprema
- Za jedan kalup duljine oko 30 cm: Tikvice operite, očistite i narežite na tanke ploške. Stavite u posudu s narančinim sokom, pokrijte i ostavite da lagano kuhaju 5 minuta te izmiksajte. Dodajte mlaćenicu, ostavite da se malo ohladi.
- Kalup namažite masnoćom. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i kakao stavite u prikladnu posudu i izmješajte.
- U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanilijinim štapićima, uljem i narančinom korom.
- Pomiješajte smjesu brašna i jaja. Oprezno dodajte smjesu tikvica. Umiješajte orahe i tijesto te stavite u namašćeni kalup.
- Pecite u vrućoj pećnici (dolje, s ventilatorom na 160 Celzijevih stupnjeva) oko 40 minuta.
Dajte šansu povrću u kolačima, iznenadit će vas ova odlična kombinacija