gastro postao
Fantastična proljetna torta od jagoda i svježeg kravljeg sira
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 433
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 125 g maslac, neslani
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 250 g sir kravlji svježi (cottage)
- 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
- 1 kom limunova korica
- 4 kom jaje kokošje
- 0.25 l vrhnje za šlag
- 500 g jagode
- 1 kom crveni preljev za tortu
Priprema
- Zamijesite tijesto od prosijanog brašna, maslaca, šećera i žutanjka. Zamotajte ga i stavite na 2 sata u hladnjak.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini, pa njime obložite dno i stijenku okruglog kalupa od 24 cm. Nabockajte tijesto vilicom, pecite 10 min na drugoj prečki odozdo.
- Pomiješajte sir sa šećerom, praškom za puding od vanilije, limunovom koricom i jajima. Čvrsto istucite vrhnje, pa ga primiješajte smjesi.
- Tijesto napunite mješavinom od sira i pecite 1 sat. Pustite da se malo ohladi.
- Jagode operite, ocijedite, prepolovite i poslažite na kolač.
- Preljev pripremite prema uputama na omotu pa njime prelijte jagode.