Recepti 13. listopada 2014.

Kolač od sira s jagodama

Kolač od sira s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastična proljetna torta od jagoda i svježeg kravljeg sira

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 433

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 125 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 250 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
  • 1 kom limunova korica
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.25 l vrhnje za šlag
  • 500 g jagode
  • 1 kom crveni preljev za tortu

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od prosijanog brašna, maslaca, šećera i žutanjka. Zamotajte ga i stavite na 2 sata u hladnjak.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
  3. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini, pa njime obložite dno i stijenku okruglog kalupa od 24 cm. Nabockajte tijesto vilicom, pecite 10 min na drugoj prečki odozdo.
  4. Pomiješajte sir sa šećerom, praškom za puding od vanilije, limunovom koricom i jajima. Čvrsto istucite vrhnje, pa ga primiješajte smjesi.
  5. Tijesto napunite mješavinom od sira i pecite 1 sat. Pustite da se malo ohladi.
  6. Jagode operite, ocijedite, prepolovite i poslažite na kolač.
  7. Preljev pripremite prema uputama na omotu pa njime prelijte jagode.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.