gastro postao
Savršeno predjelo božićnom bakalaru, koje se maže na prepečeni, još topli kruh
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 1 kom bakalar suhi
- 1 kom češnjak
- 2 čaša mlijeko kravlje, punomasno
- 1 čaša ulje maslinovo
- 1 vezica peršin, list
- 1 žlica krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,bijeli
- 0.50 mala žlica papar
Priprema
- Namočite bakalar dva-tri dana mijenjajući vodu svaki dan blago savijajući pritome ribu rukama.
- Kada je nabubrio kuhajte ga u čistoj vodi dok ne omekša.
- Ohladite ribu, ogulite joj kožu i očistite je od kostiju, veće komade isjeckajte.
- Dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kome se kuhao češnjak, maslinovo ulje, žlicu krušnih mrvica i stručak nasjeckanog peršina, te sve skupa u mikseru sameljite u grubu smjesu. Posolite, popaprite i još jednom promiješate.
- Služite hladno s toplim ili prepečenim kruhom.
Savršeno predjelo božićnom bakalaru, koje se maže na prepečeni, još topli kruh