Recepti 13. listopada 2014.

Krema od sušenog bakalara

Krema od sušenog bakalara
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeno predjelo božićnom bakalaru, koje se maže na prepečeni, još topli kruh

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 1 kom bakalar suhi
  • 1 kom češnjak
  • 2 čaša mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 čaša ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 žlica krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 0.50 mala žlica papar

Priprema

  1. Namočite bakalar dva-tri dana mijenjajući vodu svaki dan blago savijajući pritome ribu rukama.
  2. Kada je nabubrio kuhajte ga u čistoj vodi dok ne omekša.
  3. Ohladite ribu, ogulite joj kožu i očistite je od kostiju, veće komade isjeckajte.
  4. Dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kome se kuhao češnjak, maslinovo ulje, žlicu krušnih mrvica i stručak nasjeckanog peršina, te sve skupa u mikseru sameljite u grubu smjesu. Posolite, popaprite i još jednom promiješate.
  5. Služite hladno s toplim ili prepečenim kruhom.

Savršeno predjelo božićnom bakalaru, koje se maže na prepečeni, još topli kruh

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mafiuzo 22:03 14. Prosinac 2014.

    Bome ni liše i sa svimen ča je notano bi se složija ma ne sa onin mrvicaman o kruva jerbo to nikad nisan čuja u životu a jeman da prostite obilate godine