gastro postao
Zgodno jelo kao prilog mesnom obroku ili kao samostalna salata
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Salata
- 2 šalica voda
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 4 list bosiljak, vezica
Umak
- 2 žlica limunov sok
- 2 mala žlica senf
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 8 žlica voda
Priprema
- Zagrijte vodu s prstohvatom soli. Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece. Prokuhajte ih u vodi 3 4 minute i ostavite da se hlade.
- Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.
- Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.