Recepti 13. listopada 2014.

Lagana zapečena palenta s povrćem

Lagana zapečena palenta s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Palenta u kombinaciji sa sezonskim povrćem pravi je ljetni obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 98

Potrebno vam je

  • 1.50 g voda
  • 0.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • sol
  • 2 žlica parmezan
  • ulje maslinovo
  • 5 kriška tikvice, zelene
  • 5 kriška rajčica, crvena
  • 5 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 šaka list bosiljka
  • 1 šaka vlasac ( listovi)
  • 80 g mozzarella

Priprema

  1. Palentu skuhajte tri minute u kipućoj slanoj vodi. Skinite s vatre te umiješajte dvije žlice parmezana.
  2. Zatim je preselite u kalup za pečenje premazan maslinovim uljem. Poravnajte površinu i ostavite da se stisne oko 20 min.
  3. Pećnicu zagrijte na 200°C. Tikvice narežite na tanke ploške, posolite i nakon 10-tak min iscijedite. Rajčicu i masline također narežite. Mozzarellu naribajte ili narežite na ploške.
  4. Po palenti posipajte nasjeckani bosiljak i vlasac (malo ostavite za poslije). Zatim poslažite tikvice, rajčicu i posipajte masline te posolite po želji.
  5. Pecite 7 minuta pa posipajte i mozzarellu te pecite još 5 minuta. Nakon pečenja neka jelo odstoji 10 min te ga poslužite posipano ostatkom svježeg bosiljka i vlasca.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.