gastro postao
Palenta u kombinaciji sa sezonskim povrćem pravi je ljetni obrok
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 98
Potrebno vam je
- 1.50 g voda
- 0.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- sol
- 2 žlica parmezan
- ulje maslinovo
- 5 kriška tikvice, zelene
- 5 kriška rajčica, crvena
- 5 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 1 šaka list bosiljka
- 1 šaka vlasac ( listovi)
- 80 g mozzarella
Priprema
- Palentu skuhajte tri minute u kipućoj slanoj vodi. Skinite s vatre te umiješajte dvije žlice parmezana.
- Zatim je preselite u kalup za pečenje premazan maslinovim uljem. Poravnajte površinu i ostavite da se stisne oko 20 min.
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Tikvice narežite na tanke ploške, posolite i nakon 10-tak min iscijedite. Rajčicu i masline također narežite. Mozzarellu naribajte ili narežite na ploške.
- Po palenti posipajte nasjeckani bosiljak i vlasac (malo ostavite za poslije). Zatim poslažite tikvice, rajčicu i posipajte masline te posolite po želji.
- Pecite 7 minuta pa posipajte i mozzarellu te pecite još 5 minuta. Nakon pečenja neka jelo odstoji 10 min te ga poslužite posipano ostatkom svježeg bosiljka i vlasca.