gastro postao
Svježe voće pomiješano u pire, ohlađeno u zamrzivaču i spremno za uživanje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 140
Potrebno vam je
- 750 g jagode
- 0.50 kom limun
- 2 dl šlag
- 90 g šećer, u prahu
- 5 list zelatina
Priprema
- Oprati jagode pa ih odvojiti od peteljki i izgnječiti ih u pire. Staviti pire u posudu, dodati sok od 1/2 limuna i šećer.
- Oprati listove želatine u hladnoj vodi i ocijediti ih. U posudu staviti 3 žlice vode i dodati želatinu. Zagrijati nad parom na laganoj vatri.
- Kad se želatina otopi staviti je u pire od jagoda, pa dodati šlag. Dobro izmiješati.
- Masu uliti u kalup i ostaviti u zamrzivaču oko 2 sata.