Recepti 13. listopada 2014.

Ljetne palačinke s puretinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u bogatim i zasitnim palačinkama prema receptu sa Zdrave krave

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 275

Potrebno vam je

  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica parmezan
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 4 žlica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 6 žlica sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 50 g krem sir
  • 1 list list bosiljka
  • čili u prahu
  • mješavina suhih začina
  • pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Umutite smjesu za palačinke. Neka smjesa bude tekuća i blago roza.
  2. Pecite palačinke na maslinovom ulju i laganoj vatri. Iz ove smjese ispadne točno 8 palačinka.
  3. Nasjeckajte luk, popržite ga na maslinovom ulju, dodajte mu papriku i sve zajedno pirjajte do zlaćane boje.
  4. Da bi se povrće brže pirjalo, pospite ga s malo sode bikarbone.
  5. Kada je gotovo, maknite povrće u posebnu zdjelu.
  6. Pureća prsa narežite na male kockice, te ih uvaljajte u brašno. Tavu u kojoj se pirjalo povrće poprskajte maslinovim uljem, te dodajte meso. Lagano miješajte dok se meso ne zažari. Dodajte vodu, neka meso omekša, a kad je gotovo, dodajte mu povrće i dobro promiješajte.
  7. Krem sir, oko žlicu do dvije mlijeka i pola žličice bosiljka pomiješajte, te dodajte mesu i povrću.
  8. Napravite kompaktni nadjev (1 luk, 1 manja žuta paprika, 100 g purećih prsa, 50 g krem sira, bosiljak, mlijeko, brašno, maslinovo ulje) , te njime punite palačinke. Zarolajte ih, te ih složite u vatrostalnu posudu, koju ste premazali s jako malo maslinova ulja.
  9. Na gotove palačinke posložite rajčicu narezanu na kolutove.
  10. U posebnoj posudi umutite jaje, jogurt (može i kiselo vrhnje), te 2 žlice tvrdog sira.
  11. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 25 minuta (dok se sve lijepo ne zapeče).

Uživajte u bogatim i zasitnim palačinkama prema receptu sa Zdrave krave

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.