gastro postao
Uživajte u bogatim i zasitnim palačinkama prema receptu sa Zdrave krave
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 275
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom jogurt (3.2% masti)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica parmezan
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 4 žlica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 6 žlica sok od rajčice (prirodni svježi)
- 50 g krem sir
- 1 list list bosiljka
- čili u prahu
- mješavina suhih začina
- pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Umutite smjesu za palačinke. Neka smjesa bude tekuća i blago roza.
- Pecite palačinke na maslinovom ulju i laganoj vatri. Iz ove smjese ispadne točno 8 palačinka.
- Nasjeckajte luk, popržite ga na maslinovom ulju, dodajte mu papriku i sve zajedno pirjajte do zlaćane boje.
- Da bi se povrće brže pirjalo, pospite ga s malo sode bikarbone.
- Kada je gotovo, maknite povrće u posebnu zdjelu.
- Pureća prsa narežite na male kockice, te ih uvaljajte u brašno. Tavu u kojoj se pirjalo povrće poprskajte maslinovim uljem, te dodajte meso. Lagano miješajte dok se meso ne zažari. Dodajte vodu, neka meso omekša, a kad je gotovo, dodajte mu povrće i dobro promiješajte.
- Krem sir, oko žlicu do dvije mlijeka i pola žličice bosiljka pomiješajte, te dodajte mesu i povrću.
- Napravite kompaktni nadjev (1 luk, 1 manja žuta paprika, 100 g purećih prsa, 50 g krem sira, bosiljak, mlijeko, brašno, maslinovo ulje) , te njime punite palačinke. Zarolajte ih, te ih složite u vatrostalnu posudu, koju ste premazali s jako malo maslinova ulja.
- Na gotove palačinke posložite rajčicu narezanu na kolutove.
- U posebnoj posudi umutite jaje, jogurt (može i kiselo vrhnje), te 2 žlice tvrdog sira.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 25 minuta (dok se sve lijepo ne zapeče).
Uživajte u bogatim i zasitnim palačinkama prema receptu sa Zdrave krave
Izvor Zdrava Krava