gastro postao
Naša blogerica Sanja pripremila je tradicionalni blagdanski kolač
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 188
Potrebno vam je
- 150 g ulje suncokretovo
- 150 g šećer, kristal
- 150 g med, vrcani
- 360 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat soda bikarbona
Priprema
- Pećnicu stavite grijati na 200 stupnjeva.
- Sve sastojke zamijesite u tijesto. (bez dodavanja još brašna, vode i sl., samo zamijesite sve navedene sastojke)
- Kalupe za šapice nauljite i punite tijestom do pola. Ako nemate kalupe za šapice, tada tijesto razvaljajte između alu folije na debljinu od 1 cm i izrezujte oblike s modlicama kakvima želite.
- Šapice samo složite u tepsiju sa tijestom prema gore, a ako radite s modlicama tada na tepsiju složite masni papir za pečenje i kekse posložite na njega, ostavite malo razmaka između keksi jer se dignu tijekom pečenja.
- Pecite ih na 200C samo kratko - čim počnu malo tamniti vadite ih van..