gastro postao
Savršen prijedlog Ekozone za ljetnu mediteransku salatu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 598
Potrebno vam je
- 300 g mahune zelene (mlade)
- 1 kom luk ,crveni
- 300 g seitan
- 1 prstohvat sol
- 0.50 vezica vlasac ( listovi)
- ulje maslinovo
Priprema
- Narežite seitan na kockice i uvaljajte u brašno pa popržite na suncokretovom ulju. Izvadite na papirnatu salvetu da se ulje ocijedi.
- U loncu zagrijte vodu 3-4 cm visine, posolite prstohvatom soli i zakuhajte. Očistite mahune, operite ih pa prerežite na pola ili na trećine. Stavite ih u proključalu vodu pa kuhajte 5-7 minuta da omekšaju, ali ostanu hrskave. Procijedite mahune i ostavite da se ohlade.
- Narežite luk na tanke polumjesece i samo uronite u kipuću vodu pa izvadite da se ohladi. Na sitno nasjeckajte vlasac.
- Pomiješajte slanutak, ohlađene mahune, luk, seitan i vlasac. U šalici pomiješajte i zamutite rižin ocat, tamari, maslinovo ulje pa se prelijete preko salate.