Recepti 13. listopada 2014.

Mediteranska salata

Mediteranska salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite jednostavnu salatu bogatu povrćem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 11

Potrebno vam je

  • 12 kom cvjetača (samo cvijet)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.25 kom paprika, zelena
  • 0.25 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 0.25 kom crvena paprika
  • 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 10 kom masline, crne
  • 10 kriška rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica aceto balsamico
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 4 kom list bosiljka
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. U vrućoj vodi kratko blanširajte ružice cvjetače. Ohladite ih u ledeno hladnoj vodi i ocijedite. Tikvicu uzdužno prerežite, zatim svaku polovicu narežite na ploške. Oguljeni češnjak nasjeckajte na listiće.
  2. Povrće brzo prepecite u tavi na vrućem maslinovom ulju i češnjaku. Tavicu protresite, a povrće nakapajte octom i ohladite.
  3. Ohlađeno povrće poslužite na prikladnim tanjurima. Ukrasite ga listićima bosiljka i pospite sjeckanim začinskim biljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.