gastro postao
Pripremite jednostavnu salatu bogatu povrćem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 11
Potrebno vam je
- 12 kom cvjetača (samo cvijet)
- 1 kom tikvice, zelene
- 0.25 kom paprika, zelena
- 0.25 kom paprika, žuta (mesnata)
- 0.25 kom crvena paprika
- 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 10 kom masline, crne
- 10 kriška rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 3 žlica aceto balsamico
- 4 žlica ulje maslinovo
- 4 kom list bosiljka
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- mješavina suhih začina
Priprema
- U vrućoj vodi kratko blanširajte ružice cvjetače. Ohladite ih u ledeno hladnoj vodi i ocijedite. Tikvicu uzdužno prerežite, zatim svaku polovicu narežite na ploške. Oguljeni češnjak nasjeckajte na listiće.
- Povrće brzo prepecite u tavi na vrućem maslinovom ulju i češnjaku. Tavicu protresite, a povrće nakapajte octom i ohladite.
- Ohlađeno povrće poslužite na prikladnim tanjurima. Ukrasite ga listićima bosiljka i pospite sjeckanim začinskim biljem.