gastro postao
Čarobni mirisi i okusi Mediterana, zarobljeni u neodoljivom tartu definitivni je ljetni hit čitateljice Ivane
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 130 g maslac, slani
- voda
Nadjev
- 3 kom jaje kokošje
- 200 g vrhnje kiselo (12% masti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 10 kom masline, crne
- 200 g rajčice, cherry
- 125 g mozzarella
Priprema
- Brašnu dodajte sol i hladan maslac narezan na listiće. Vršcima prstiju razmrvite maslac u brašnu, dodajte vodu i zamijesite tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite u hladnjaku oko 45 minuta.
- Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup (Ø 26) i rasporedite po dnu i stranicama kalupa. Površinu nabodite vilicom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 190 °C oko 15 minuta.
- Jaja i kiselo vrhnje umutite pjenjačom, dodajte sol, papar i začine. Maslinama izvadite koštice pa prepolovite (ili narežite), rajčice prepolovite, a mozzarellu narežite na ploške.
- Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu. Sve prelijte smjesom jaja i vratite u pećnicu i pecite još 30–35 minuta.
Izvor Ivana Katić