gastro postao
Ovim odličnim zalogajima razveselit ćete najmlađe goste, ali i odrasle jer prestavljaju sjajnu podlogu za dobro vino
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 270
Potrebno vam je
- 4 kom pecivo, bijelo
- majoneza
- rajčica ( ketchup)
- sok od naranče (prirod. svježi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g cherry rajčice
- matovilac
- 150 ml zobeno vrhnje
- peršin, list
- ulje maslinovo
- 120 g mljevena junetina
- umeboshi začin
Priprema
- Juneće meso koje ste samljeli, ili ste kupili mljeveno, začinite s malo soli i papra. Količinu začina odredite prema ukusu ukućana ili gostiju.
- Začinjenu smjesu oblikujte u male pljeskavice od 30 grama za svaki komad. Pecivo, mini hamburgere, prerežite te premažite aurora umakom koji ste sami izmiješali od majoneze, malo kečapa, narančinog soka, soli i papra. Ako imate vremena i vješti ste u kuhinji, mini peciva možete sami ispeći.
- Pripremljene mini pljeskavice kratko ispecite sa svake strane tako da u sredini ostanu lagano ružičaste boje.
- Pljeskavice servirajte na premazani dio hambi peciva.
- Mini hamburger dekorirajte listovima svježeg matovilca koji ste oprali i prosušili (višak vode cijedit će se po pecivu i učinit ga premekanim, a meso neće biti hrskavo).
Ovim odličnim zalogajima razveselit ćete najmlađe goste, ali i odrasle jer prestavljaju sjajnu podlogu za dobro vino
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić