Recepti 13. listopada 2014.

Mini hamburgeri s cherry rajčicama

Mini hamburgeri s cherry rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovim odličnim zalogajima razveselit ćete najmlađe goste, ali i odrasle jer prestavljaju sjajnu podlogu za dobro vino

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 270

Potrebno vam je

  • 4 kom pecivo, bijelo
  • majoneza
  • rajčica ( ketchup)
  • sok od naranče (prirod. svježi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g cherry rajčice
  • matovilac
  • 150 ml zobeno vrhnje
  • peršin, list
  • ulje maslinovo
  • 120 g mljevena junetina
  • umeboshi začin

Priprema

  1. Juneće meso koje ste samljeli, ili ste kupili mljeveno, začinite s malo soli i papra. Količinu začina odredite prema ukusu ukućana ili gostiju.
  2. Začinjenu smjesu oblikujte u male pljeskavice od 30 grama za svaki komad. Pecivo, mini hamburgere, prerežite te premažite aurora umakom koji ste sami izmiješali od majoneze, malo kečapa, narančinog soka, soli i papra. Ako imate vremena i vješti ste u kuhinji, mini peciva možete sami ispeći.
  3. Pripremljene mini pljeskavice kratko ispecite sa svake strane tako da u sredini ostanu lagano ružičaste boje.
  4. Pljeskavice servirajte na premazani dio hambi peciva.
  5. Mini hamburger dekorirajte listovima svježeg matovilca koji ste oprali i prosušili (višak vode cijedit će se po pecivu i učinit ga premekanim, a meso neće biti hrskavo).

Ovim odličnim zalogajima razveselit ćete najmlađe goste, ali i odrasle jer prestavljaju sjajnu podlogu za dobro vino

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.