gastro postao
Musaku možete pripremiti u većoj posudi ili u više malih zbog čega će dojam biti drukčiji i intrigantan
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 276
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 500 g gljive miješane, razne
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 0.50 čaša peršin, list
- 6 žlica krušne mrvice
- ulje maslinovo
- sol
- 3 žlica ovčji sir
Priprema
- Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Gljive očistite i narežite na malo deblje ploške od krumpira.
- Ogulite luk i narežite ga na tanke ploške. Češnjak očistite i protisnite ili sitno nasjeckajte te ga pomiješajte sa sitno sjeckanim peršinom .
- Slažite musaku tako da podloga bude krumpir, pospite peršinom i češnjakom, dodajte gljive, plošku luka, ponovno gljive, peršin i češnjak te završite poklopcem od krumpira.
- Posolite i pokapajte maslinovim uljem. Podlijte s malo mlake vode kako bi ostalo sočno.
- Pokrijte folijom i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva 30 minuta. Dodajte smjesu mrvica, češnjaka i maslinova ulja na krumpir.
- Skinite foliju i zapecite još 20 minuta.
Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši