gastro postao
Nekoliko tartova u mini verziji bit će odličan desert za goste
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 686
Tijesto
- 1 dl voda
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 170 g maslac, neslani
Nadjev
- 4 kom nektarina
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 mala žlica pekmez od limuna
Priprema
- Pomiješajte brašno i sol, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
- U zdjeli pomiješajte nektarine narezane na ploške sa šećerom i pekmezom od limuna.
- Tijesto razvaljajte na više malih krugova, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto posložite nektarine i podignite krajeve tijesta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.