gastro postao
Tradicionalno jelo mediteranskih i balkanskih kuhinja koje se sastoji od redova tanko narezanog povrća i mljevenog mesa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 251
Potrebno vam je
- 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
- 4 šalica voda
- 150 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 kom rog paprika
- 0.50 kom crvena paprika
- 3 kom mladi luk
- 60 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 3 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica limunov sok
Priprema
- U slanoj vodi kuhamo cvjetaču razlomljenu na cvjetiće oko tri minute. Ocijedimo i stavimo u plitku posudu za kuhanje.
- U tavi pirjamo na luku mljevenu govedinu neprestano miješajući. Dodamo naribanu mrkvu i koncentrat rajčice umućen s malo tople vode. Posolimo i popaprimo pa pirjamo još desetak minuta.
- Meso prelijemo preko kuhane cvjetače. Po vrhu posložimo kriške paprike, nasjeckani mladi luk i prelijemo maslinovim uljem.
- Poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri oko pola sata. Na kraju poprskamo limunovim sokom i pospemo mljevenim paprom.
Tradicionalno jelo mediteranskih i balkanskih kuhinja koje se sastoji od redova tanko narezanog povrća i mljevenog mesa
Izvor "Kuhinje svijeta - Turska kuharica", 24sata