Recepti 13. listopada 2014.

Musaka s cvjetačom

Musaka s cvjetačom
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno jelo mediteranskih i balkanskih kuhinja koje se sastoji od redova tanko narezanog povrća i mljevenog mesa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 251

Potrebno vam je

  • 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
  • 4 šalica voda
  • 150 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom rog paprika
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 3 kom mladi luk
  • 60 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 3 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica limunov sok

Priprema

  1. U slanoj vodi kuhamo cvjetaču razlomljenu na cvjetiće oko tri minute. Ocijedimo i stavimo u plitku posudu za kuhanje.
  2. U tavi pirjamo na luku mljevenu govedinu neprestano miješajući. Dodamo naribanu mrkvu i koncentrat rajčice umućen s malo tople vode. Posolimo i popaprimo pa pirjamo još desetak minuta.
  3. Meso prelijemo preko kuhane cvjetače. Po vrhu posložimo kriške paprike, nasjeckani mladi luk i prelijemo maslinovim uljem.
  4. Poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri oko pola sata. Na kraju poprskamo limunovim sokom i pospemo mljevenim paprom.

Tradicionalno jelo mediteranskih i balkanskih kuhinja koje se sastoji od redova tanko narezanog povrća i mljevenog mesa

Izvor "Kuhinje svijeta - Turska kuharica", 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.