gastro postao
Grčka salata s tunom, špinatom i maslinama odlična je kao zdravo predjelo
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 305
Potrebno vam je
- 125 g tuna, konz. u ulju
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g špinjača
- 300 g grah, bijeli
- 150 g rajčica, crvena
- 80 g masline, crne
- 4 kom kuhano jaje
- 1.50 dl ulje maslinovo
- 0.50 dl limunov sok
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica majčina dušica
- 2 žlica senf
- 0.25 žlica šećer, kristal
Priprema
- U veliku zdjelu stavite tunu, luk, špinat, rajčicu, masline, jaja i dobro izmiješajte.
- Preljev za salatu napravite tako da stavite sve sastojke u jednu posudu i dobro izmiješate.
- Prelijte salatu preljevom prije posluživanja.