gastro postao
Brza i jednostavna priprema jela iznimnog okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 608
Potrebno vam je
- 600 ml pasirana rajčica (passata)
- 150 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 šalica vino bijelo
- 70 ml vrhnje za kuhanje
- 2 žlica origano
- 400 g njoki
- bosiljak, vezica
Priprema
- Skuhajte njoke.
- Popržite luk i slaninu. Dodajte pasiranu rajčicu u lonac pa, kad zavrije, ulijte vino i kuhajte dvije minute. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još pet minuta.
- Umiješajte origano. Kad su njoki gotovi, prelijte ih umakom od rajčica i ukrasite listovima bosiljka. Prema želji, u umak možete dodati i sušene rajčice.
Izvor Skuhatćute