gastro postao
Umak koji savršeno pristaje uz hladno meso i sirovo povće
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 171
Potrebno vam je
- 2.50 dl ulje sezamovo
- 1 mala žlica vinski ocat
- 3 mala žlica senf
- 5 kom srdele, usoljene
- 100 g orah, suhi
- 1 režanj češnjak
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Srdele dobro isperite i odvojite od kosti, možete koristiti bilo koje ribice pa i one iz konzerve. Ostavite ih da leže neko vrijeme u vodi a zatim ih smrvite u kremu.
- Orahe također smrvite, što sitnije-gotovo u prah. Pomiješajte ribice sa orasima i senfom, pa razrijedite octom.
- Dobro izmiješajte, pa pomalo umiješajte ulje (kao da radite majonezu). Popaprite.