Recepti 13. listopada 2014.

Norveški umak

Norveški umak
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak koji savršeno pristaje uz hladno meso i sirovo povće

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 171

Potrebno vam je

  • 2.50 dl ulje sezamovo
  • 1 mala žlica vinski ocat
  • 3 mala žlica senf
  • 5 kom srdele, usoljene
  • 100 g orah, suhi
  • 1 režanj češnjak
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Srdele dobro isperite i odvojite od kosti, možete koristiti bilo koje ribice pa i one iz konzerve. Ostavite ih da leže neko vrijeme u vodi a zatim ih smrvite u kremu.
  2. Orahe također smrvite, što sitnije-gotovo u prah. Pomiješajte ribice sa orasima i senfom, pa razrijedite octom.
  3. Dobro izmiješajte, pa pomalo umiješajte ulje (kao da radite majonezu). Popaprite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.