gastro postao
Voćni desert s marelicama podrijetlo vuče iz Austrije, a garantiramo da će vam izmamiti osmijeh na lica!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 554
Potrebno vam je
- 5 žlica maslac, neslani
- 250 g sir kravlji svježi (cottage)
- 1 prstohvat sol
- 2 kom jaje kokošje
- 140 g pšenično brašno, bijelo
- 650 g marelica
- 60 g šećer, kristal
- 100 g mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
Priprema
- Rastopljeni maslac zamijesite sa sirom, solju, jajima i toliko brašna da dobijete meko tijesto. Tijesto oblikujte u hljebčić i pustite da pokriveno miruje oko 30 minuta.
- Marelice operite, obrišite, izvadite koštice i u svaku stavite kocku šećera.
- Zakuhajte 3 l slane vode. Tijesto od sira razvaljajte na dasci posutoj brašnom na debljinu 1 cm i izrežite kvadrate veličine 5 cm. Svaku marelicu umotajte u komad tijesta i oblikujte okruglicu.
- Okruglice kuhajte u slabo kipućoj vodi 8-10 minuta. Mrvice popržite sa šećerom na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pospite po okruglicama.