gastro postao
Specijalitet koji će vas definitivno osvojiti, pogotovo ako ste ljubitelj mišića...
Meso, samo takvo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Potrebno vam je
- 3 žlice pšeničnog brašna
- sol
- svježe mljeveni papar
- 60 g maslaca
- 4 žlica maslinova ulja
- 4 režnja češnjaka
- 0.50 luka
- 4 žlice pasirane rajčice
- 1.50 dl goveđeg temeljca
- 4 žlice peršina
- 2 fileta inćuna
- 1 limun
- 1 kg teleće koljenice
Priprema
- Koljenice narežemo na komade veličine oko 4 cm. Češnjak i luk oljuštimo i nasjeckamo. Inćune ocijedimo i usitnimo.
- Brašno pomiješamo sa solju i paprom pa u njega uvaljamo meso i otresemo višak.
- U tavi otopimo maslac i ulje. Dodamo teletinu i pržimo oko 5 minuta. Izvadimo i odložimo.
- U tavu dodamo češnjak i luk pa lagano pržimo, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Vratimo meso i umiješamo pire od rajčice, temeljac, posolimo i popaprimo pa pustimo da zavre. Vatru posve smanjimo, poklopimo i pirjamo 1 i ½ sat.
- Prema potrebi dodajemo još tekućine.
Dobar tek!