Recepti 13. listopada 2014.

Pačja prsa u voćno-začinskom umaku

Pačja prsa u voćno-začinskom umaku
gastro postao gastro.24sata.hr
Juice sommelier i vlasnik šarmantnog francuskog restorana u Njemačkoj ustupio nam je recept s pačjim prsima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 306

Potrebno vam je

  • 1 žlica šećer, nerafinirani
  • 80 g kupine
  • 1 kom zvjezdasti anis
  • 0.50 mala žlica korijander,sjemenke
  • 0.50 kom čili papričica
  • sol
  • 300 g pačja prsa
  • 2 kom korijander, svježi
  • 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 300 ml kupina, nektar

Priprema

  1. U jednoj posudi lagano karamelizirajte sirovi šećer.
  2. S 70 ml vode prorijedite šećer. Dodajte kupine, nektar, anis, nagnječene stapke korijandera, čili i prstohvat soli. Na laganoj vatri polagano kuhajte 15 minuta. Umak maknuti sa štednjaka te ostaviti da se ohladi.
  3. Izvadite čili i anis iz umaka. Uliti sos u usku visoku zdjelu i štapnim mikserom napravite pire. Sos procijenite kroz cjediljku i napunite posudu od otprilike 200 ml.
  4. Zarežite križno kožu na pačjim prsima s oštrim nožem. Zasolite meso, i sa strane kože stavite u vruću tavu bez masti i cirka 5 minuta na srednjoj vatri paći dok ne postane zlatne boje. Okrenite meso i pecite sa strane mesa 2-3 minute.
  5. Prsa stavite u prethodno ugrijanu pećnicu od 180 stupnjeva (ne preporučuje se ventilator u pećnici) i na donjoj rešetki pecite 10 do 20 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice, zamotajte u foliju i 10 minuta da se ohladi. Izvadite prsa iz folije i režite na kriške debele cc 0,5 cm.

Juice sommelier i vlasnik šarmantnog francuskog restorana u Njemačkoj ustupio nam je recept s pačjim prsima

Izvor Jean-Marie Dumaine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.