gastro postao
Juice sommelier i vlasnik šarmantnog francuskog restorana u Njemačkoj ustupio nam je recept s pačjim prsima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 306
Potrebno vam je
- 1 žlica šećer, nerafinirani
- 80 g kupine
- 1 kom zvjezdasti anis
- 0.50 mala žlica korijander,sjemenke
- 0.50 kom čili papričica
- sol
- 300 g pačja prsa
- 2 kom korijander, svježi
- 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 300 ml kupina, nektar
Priprema
- U jednoj posudi lagano karamelizirajte sirovi šećer.
- S 70 ml vode prorijedite šećer. Dodajte kupine, nektar, anis, nagnječene stapke korijandera, čili i prstohvat soli. Na laganoj vatri polagano kuhajte 15 minuta. Umak maknuti sa štednjaka te ostaviti da se ohladi.
- Izvadite čili i anis iz umaka. Uliti sos u usku visoku zdjelu i štapnim mikserom napravite pire. Sos procijenite kroz cjediljku i napunite posudu od otprilike 200 ml.
- Zarežite križno kožu na pačjim prsima s oštrim nožem. Zasolite meso, i sa strane kože stavite u vruću tavu bez masti i cirka 5 minuta na srednjoj vatri paći dok ne postane zlatne boje. Okrenite meso i pecite sa strane mesa 2-3 minute.
- Prsa stavite u prethodno ugrijanu pećnicu od 180 stupnjeva (ne preporučuje se ventilator u pećnici) i na donjoj rešetki pecite 10 do 20 minuta.
- Izvadite iz pećnice, zamotajte u foliju i 10 minuta da se ohladi. Izvadite prsa iz folije i režite na kriške debele cc 0,5 cm.
Juice sommelier i vlasnik šarmantnog francuskog restorana u Njemačkoj ustupio nam je recept s pačjim prsima
Izvor Jean-Marie Dumaine