Recepti 13. listopada 2014.

Paradižot

Paradižot
gastro postao gastro.24sata.hr
Slastica s keksima i snijegom od bjelanjaka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 kom keksi petit beure
  • limunova korica

Priprema

  1. Na dno zdjele poslagati kekse.
  2. Razdvojiti žumanjke i bjelanjke te ih staviti u dvije posude.
  3. 4 žumanjka mikserom izmiješati sa 3 žlice šećera, dodati limunovu koricu po želji.
  4. Staviti mlijeko da prokuha, te istovremeno istući snijeg od 4 bjelanjka i 1 žlice šećera.
  5. U uzavrelo mlijeko žlicom stavljati snijeg od bjelanjka (žličnjake) i kratko ga kuhati u mlijeku - do trenutka kada se čini da će iskipiti. Kuhane žličnjake slagati u zdjelu, na kekse.
  6. U preostalo mlijeko dodati prethodno smjesu žumanjaka i šećera, kuhati 2-3 minute, a potom, uliti u zdjelu - dolijevati uz rub zdjele.
  7. Pustiti da se ohladi, naribati tamnu čokoladu i pohraniti u frižider do serviranja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.