gastro postao
Slastica s keksima i snijegom od bjelanjaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 4 žlica šećer, kristal
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
- 10 kom keksi petit beure
- limunova korica
Priprema
- Na dno zdjele poslagati kekse.
- Razdvojiti žumanjke i bjelanjke te ih staviti u dvije posude.
- 4 žumanjka mikserom izmiješati sa 3 žlice šećera, dodati limunovu koricu po želji.
- Staviti mlijeko da prokuha, te istovremeno istući snijeg od 4 bjelanjka i 1 žlice šećera.
- U uzavrelo mlijeko žlicom stavljati snijeg od bjelanjka (žličnjake) i kratko ga kuhati u mlijeku - do trenutka kada se čini da će iskipiti. Kuhane žličnjake slagati u zdjelu, na kekse.
- U preostalo mlijeko dodati prethodno smjesu žumanjaka i šećera, kuhati 2-3 minute, a potom, uliti u zdjelu - dolijevati uz rub zdjele.
- Pustiti da se ohladi, naribati tamnu čokoladu i pohraniti u frižider do serviranja.